Stughelg = långhelg!

Har varit i stugan hela helgen. Åkte redan i torsdags kväll efter att jag hade varit med fia och hennes vän till Hyllinge, där hon skulle handla skor, men som blev lite mer än så.

Vi kom till stugan runt kl22:00. Tände en brasa och kom i ordning. Lite möblering fick vi göra så vi kom åt sängarna!
Ska ju fixas i stugan så småning om så det har möblerats om och allt ligger nu mera i flyttkartongern.
Myste framför brasan och tittade på film enda in till kl 01:00. Somnade direkt efter och vaknade 11 dagen därpå.
Åt frukost i godan ro och sen begav vi oss ut mellan regnskurarna. Jens trimmade det höga gräset med trådtrimmen vid stugan och jag tog lien vid vedhuset. Bra och relativit snyggt blev det! Plockade bären på tomten, alltså krusbär, röda vinbär och lite hallon.
Lördagen så steg vi upp 9, åt frukost och begav oss ut och plockade blåbär. Fint väder denna dagen fick vi i alla fall tack och lov! Rensade drygt 10liter blåbär nere vid sjön och portionerade upp allt i påsar. Efter detta så grillade vi :P


Klippte gräsmattan och vid 4 tiden så var vi ute och lyfte på träskivorna som pappa har lagt ut för att hitta ormar och paddor. Och vi hittade fynd under dessa! Ni kan ju spana in bilderna!

Huggormen rodde jens bort med sen! Vi vill inte ha dem inpå på tomten vid stugan, så han släpper den långt i från stugan. Fin var den, men inte snäll! ^^
Sen var jens iväg ett par timmar och fiskade medan jag pillade lite på kopparormarna innan jag släppte tillbaka dem under skivorna igen.

Söndagen som är idag då, så packade vi i ordning, jens krattade gräsmattan, jag dammsög och möblerade tillbaka grejerna igen. Trodde att vi skulle vakna tidigt så som 9 men vaknade tyvärr halv 11 så skyndade oss så att vi kunde komma hem i tid!

Var himla skönt att vara på ett annat ställe ett tag och få vila ut under en långhelg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0