Kreativitet!

Ja, då har man börjat med något annat kreativt. Något som man inte kan göra hemma för det är för kladdigt och kletigt!
Vad är det som jag håller på med som är så kletigt och kladdigt då?
Jo, keramik håller jag på med. Jag började igår, och det är tackvare en på jobbet som jag har fått tillfälle att få vara med på keramikkurser.
Den som vi är hos har bland annat gjort "hallandslaxen".
Var riktigt kul att titta på vad som fanns färdigt i boden där han har sin tillverkning.

Jag har ju som sagt längtat ihjäl mig för att få hålla på med lera och bland annat få dreja. Var kanske lite smått ivrig igår och det gick inte så som jag ville. 2 omgångar lera var bara att kasta för det gick helt och hållet åt skogen, dessutom kan man tydligen inte använda den lera igen för det blir luftbubblor i leran som inte är bra.
Totalt gjorde jag nog 5-6 olika småskålar som övning, inte för att jag vet vad jag ska ha dem till sen då, men man måste ju träna!
Det var så kul att jag knappt kunde somna igår. Låg och tänkte på alla intryck och tips som man fick. Det var rätt svårsmällt ändå med tanke på att jag under hela dagen har tänkt på gårdagens kväll.
Shit alltså, så himla roligt. Kan knappt behärska mig till nästa tisdag, kliar redan i fingrarna :D

Bildredigering

Det finns en hel del som man kan göra med sina bilder.
Kollar man i kameran så ser bilderna mer okej ut och de har mer färger, men laddar man upp den på datorn sen så märker man att de inte alls är lika färgberikade ut.

Denna bild till vänster tog jag nu när det snöade ute, en aningen grått ute och solen kunde inte alls ge så mycket ljus för att molning var för tjocka. Den högra är redigerad i CS4. Vad är det som jag har ändrat på?
Har förändrat kurvorna en aning, gjort bilden varmare, färstärkt den blåa tonen och gjort den en aningen ljusare.
Bättre eller sämre, vad tycker ni?
Bättre tycker jag!

 

Symaskiner

Ja, i veckan fick jag totalt krupp på min symaskin. Den har ju strulat innan, men då har jag ändå lyckats få ordning på jävulskapet själv varje gång, men denna gången funkade det inte alls.
Jens och jag åkte in till stan och gick in i en av symaskinsbutikerna och frågade om de hade någon begagnad symaskin till salu.
Jag talade om för han i butiken att jag har en Singer som jag köpte för över 1år sedan och att den har börjat strula mer än förr.
Han sa att det är ett bra märke Singer, men man ska inte köpa någon Singer från kina! Dagens billigare I Singermaskiner är det mer plast i och inte alls lika pålitliga som de som gjordes för några år sedan. Iprincip är det bara plast! Plastikfantastik!

I alla fall så efter några symaskinsvisningar så bestämde jag mig för en billigare men pålitligare Husqvarna.Han sa att han skulle gå ingenom den och att den skulle bli färdig dagen därpå, men när vi kom dit och har satte upp den för att provköra den så strulade den. Remmen i maskinen slirade och gubben ville att jag skulle komma igen dagen därefter.
Ytterligare en dags väntan så kommer jag in i butiken och han ställer upp den på nytt, men denna gången strulade en av sömrattarna som man kan sätta på baksidan och en rullhållspinne knäcks. Eftersom jag hade varit in dit 2 ggr tidigare och inte kunnat ta med oss maskinen hem så erbjöd han sig att åka hem till oss efter att han hade fixat det. 

Senare på kvällen kommer han och han sätter upp den i köket. Jag sätter mig och provkör och allt funkar som det ska. Han berättade att allt som han hade fixat på den skulle egentligen ha kostat 600kr om jag som ägare hade lämnat in den själv på service, men inte ett öre behöver jag lägga ut på det.
Jag berättade även för honom om min maskin lite ytterligare och tog fram tygbiten som jag hade haft och sytt på när maskinen slutade fungera. Han sa då att han ville se vilken maskin som jag hade och när vi tog fram den så rattade han lite på ratten till synålen och sa sen att han kunde ta den och fixa den som kompensation för fördröjning av husqvarnan.

Husqvarnan ska betalas sen på onsdag när jag samtidigt hämtar Singern.

Så nu har jag husqvarnan hemma och fungerar ypperligt för mig. Syglädjen är tillbaka och hoppas på att den håller länge till. Jag vet inte vad man ska kalla det om man har bytt ner sig eller bytt upp sig med tanke på att det är från en ny maskin till en gammal och samma gäller kvantitet till kvalitet :)

Bettan och jag :P

Hjort


Hjort gjord på 3 tim

Nytt år som startar med en dags ledighet ;)

Jupp första arbetsdagen på det nya året inleds med en ledig dag.
Är faktiskt rätt gott eftersom man har varit på resande fot till danmark, dock var vi inte borta hur länge som helst utan tillbringade nyårsafton där på Hiltons hotell med god mat och frukost. Dessutom bjöds det på en fantastisk utsikt över danmark på 9de våningen. Sov över natten och åkte hem på nyårsdagen.

Jag har just nu varit inne i en period där jag har gått in på olika hemsidor, lagt saker i kundkorgen och sen tagit bort sidan. Detta har jag gjort om och om igen. Vet inte om det är för att jag inte kan bestämma mig för vad och vilket av det jag vill ha.
Dessutom så förra veckan när jag äntligen bestämde mig för att klicka hem ett par skor som jag länge hade suktat över så får jag ett mail från detta företag att det hade blivit fel under jul och nyår. Det hade blivit flera ordrar på dessa skor än vad som egentligen fanns på lager i den storleken. Så jag mailade dem och frågade om de skulle få in dem igen, men icke.... Otur som tusan :/

Har suttit och målat lite på sista tiden, men nu vet jag inte hur jag ska fortsätta. Har målat grenarna och löven nu och nu återstår bara bakgrunden. Funderade på att måla en oskärpt blomma i högra hörnet högst upp men vet inte hur jag ska lyckas med det. Dessutom vad ska jag ha för bakgrundsfärg? HJÄLP?!Nehe det var nog allt.... Tråkigt inlägg kanske men så får det då vara.
 

RSS 2.0