Symaskiner

Ja, i veckan fick jag totalt krupp på min symaskin. Den har ju strulat innan, men då har jag ändå lyckats få ordning på jävulskapet själv varje gång, men denna gången funkade det inte alls.
Jens och jag åkte in till stan och gick in i en av symaskinsbutikerna och frågade om de hade någon begagnad symaskin till salu.
Jag talade om för han i butiken att jag har en Singer som jag köpte för över 1år sedan och att den har börjat strula mer än förr.
Han sa att det är ett bra märke Singer, men man ska inte köpa någon Singer från kina! Dagens billigare I Singermaskiner är det mer plast i och inte alls lika pålitliga som de som gjordes för några år sedan. Iprincip är det bara plast! Plastikfantastik!

I alla fall så efter några symaskinsvisningar så bestämde jag mig för en billigare men pålitligare Husqvarna.Han sa att han skulle gå ingenom den och att den skulle bli färdig dagen därpå, men när vi kom dit och har satte upp den för att provköra den så strulade den. Remmen i maskinen slirade och gubben ville att jag skulle komma igen dagen därefter.
Ytterligare en dags väntan så kommer jag in i butiken och han ställer upp den på nytt, men denna gången strulade en av sömrattarna som man kan sätta på baksidan och en rullhållspinne knäcks. Eftersom jag hade varit in dit 2 ggr tidigare och inte kunnat ta med oss maskinen hem så erbjöd han sig att åka hem till oss efter att han hade fixat det. 

Senare på kvällen kommer han och han sätter upp den i köket. Jag sätter mig och provkör och allt funkar som det ska. Han berättade att allt som han hade fixat på den skulle egentligen ha kostat 600kr om jag som ägare hade lämnat in den själv på service, men inte ett öre behöver jag lägga ut på det.
Jag berättade även för honom om min maskin lite ytterligare och tog fram tygbiten som jag hade haft och sytt på när maskinen slutade fungera. Han sa då att han ville se vilken maskin som jag hade och när vi tog fram den så rattade han lite på ratten till synålen och sa sen att han kunde ta den och fixa den som kompensation för fördröjning av husqvarnan.

Husqvarnan ska betalas sen på onsdag när jag samtidigt hämtar Singern.

Så nu har jag husqvarnan hemma och fungerar ypperligt för mig. Syglädjen är tillbaka och hoppas på att den håller länge till. Jag vet inte vad man ska kalla det om man har bytt ner sig eller bytt upp sig med tanke på att det är från en ny maskin till en gammal och samma gäller kvantitet till kvalitet :)

Bettan och jag :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0