It´s a new day!

Ja, vaknade då strax före klockan ringde och ville bara ta och somna om, men jag kan ju så klart bara inte göra det tyvärr. Är man vikarie så lär man gå upp i tid tills någon ringer och sen snabbt i väg, men så blev det icke idag. Så vad ska man göra idag?
Ska antagligen ta och städa på mitt rum och sen ta och gå ut å lägga mig på gräsmattan och sola järnet. Vill inte ha den där bonnabrännan kvar! Hade en likadan fast mildare förra året och fick den precis innan studenten då vi hade en heldag ute på fotbollsplanen. Låg ute i solen sen med något över bonnabrännan, men det blev ingen skillnad. Tråkigt nog gick jag där sen i student tåget med ett halterneck linne och min boxerlinnebonnabränna syntes klart och tydligt. Baasch!
Kommer ju se rätt lustigt ut sen på resan^^
Ska även fixa två halternecklinnen som jag har och förkorta bandet runt nacken så jag kan hamed dem på resan utan att linnena halkar ner en bit. Sen så ska jag även fixa en bikini som J var med och valde. Så banden sunt bröstkorgen ska kortas av lite.
Sen då! Ja, ska söka ett jobb också!
Sen kvart över 5 så ska jag och familjen på en visning av en bostadsrätt :P


Å mina tre vårtor som jag behandlade igår gör ont än:`( Så hoppas verkligen att det funkar denna gången!

Nej, nu måste jag fixa lite:D


@~>~>~ Love you thissssssss mutch;D ~<~<~@


Fy fasen alltså:@

Vad är det som jag svär över? Jo, mitt problem som jag har som jag vill få bort innan det blir värre än vad det redan är.... Har då provat på det nya wartner som då är ett slags vårtborttagnings medel.
Ja, jag har vårtor, pinsamt nog:$ Både på fötterna och en på ett finger. Två har jag haft super länge och har inte fått bort dem än, å nu har de utökats till fler på drygt ett halvår. Den på fingret är typ så gammal och de tre nya som jag har å nu ska jag verkligen kämpa järnet ur mig och få bort de äckliga sakerna på min kropp. Det är ju inte direkt attraherande att sånt :`( Inte för att min pojkvän stör sig på det, vad han har sagt! Men jag stör mig så fruktansvärt på det:`( Förra resan till Rhodos så hade jag de två enda vårtorna på fötterna och det tyckte jag var nog med pinsamt. Ville inte ligga i solstolen på magen utan något som en sjal eller handuk över fötterna, för det tyckte jag var pinsamt även om ingen kotte på ön visste vem jag var.
Så ja, nu ska jag försöka få veck dem.
Such!
Som på de översta raderna så skrev jag att jag hade använt wartner, det där som man ska kunna frysa vårtorna själv med!
Har då använt detta på de två gamla, men det känns inget och händer inte med dem, så använder annat till dem. Ett vårtmedel från ACO tror jag det var...
Men på de andra nya, förutom det på fingret så har jag nu get mig på dem med det medlet och fy fasen. Kände bara hur tårarna började rinna. Sved så in i norden, fy fan. På alla tre som nästan sitter bredvid varandra, tre gånger fick jag lida av den svidande känslan så nu hoppas jag att de faller av om drygt två veckor. De ska göra det enligt det papper som följde med.
Det ska tydligen bli en blåsa under vårtan och sen så innom två veckor ska vårtan ramla av å om inte så ska man tydligen göra om proceduren:(
Jag blir galen snart om de inte försvinner:@

Känns inte vidare att skriva en hälsning till älsklingen, men gör det ändå trots detta tråkiga ämne:)

@~>~>~ Saknar dig älskling;) ~<~<~@


Hallandsposten idag!

Förskollärare med utbildning en bristvara
Många vikarierande barnskötare som saknar högskolestudier i pedagogik har fått tillsvidareanställning

Läs mer:

Förskolan får bemanningscentral

Nyutexaminerade Anna Ranmar fick jobb direkt

 

2008-05-26 00:15 (Visad 285 ggr)
HALMSTAD
Antalet högskoleutbildade förskollärare är färre i Halmstad jämfört med i många andra kommuner i landet. Mindre än hälften av personalen på förskolorna har pedagogisk högskoleutbildning.

Det råder brist på förskollärare i Sverige i dag. Halmstad har tidigare varit ganska förskonat från huggsexan av utbildad personal eftersom det är en attraktiv kommun att arbeta i, men nu börjar bristen kännas av även här.

- Vi har under det senaste halvåret känt av bristen av förskollärare. Och till korta vikariat är det näst intill omöjligt att få tag på utbildad personal, säger Alexandra Almén, personalsekreterare på barn- och ungdomsförvaltningen.

Mindre än hälften av de anställda vid förskolor i Halmstad i dag har pedagogisk utbildning från högskola eller universitet.

Statistik från Skolverket visar att i de kommunala förskolorna är 46 procent utbildade förskollärare, och i de enskilda förskolorna har 44 procent denna utbildningsnivå. Halmstads 46 procent utbildad förskolepersonal är under rikets snitt på 54 procent i de kommunala förskolorna i landet.

Även personaltätheten i Halmstads förskolor är något sämre än rikssnittet. Här är det 5,4 barn per anställd motsvarande rikssnittet är 5,2 barn.

Andelen barnskötare på förskolorna är fortfarande hög i Halmstads kommun.

- Vårt mål är att öka andelen utbildade förskollärare men nya las-regler har försvårat detta mål, berättar Alexandra Almén.

Sedan 1 januari i år räcker det med att ha vikarierat i två år under en femårsperiod, i stället för tre år vilket det var tidigare, för att få en fast anställning.

- Det har gjort att cirka 20 vikarierande barnskötare blivit tillsvidareanställda sedan årsskiftet. Flera av dessa saknar yrkesrelevant utbildning. Barnskötare behövs också, men det är förskollärare som i första hand ansvarar för den pedagogiska utvecklingen, säger Almén.

Problemet att få tag i utbildad personal är framför allt påtagligt i kommunens ytterområden, exempelvis till Getinge och Oskarström.

Grunden till detta är den konkurrens det är mellan kommuner om utbildade förskollärare i dag. Efter examen kan man nästan välja och vraka mellan olika jobb och det gör att det är näst intill omöjligt att få utbildad personal till korttidsvikariat.

- I stort sett varje dag måste vi ringa in vikarier. Tack vare att vi har tillgång till personer som vill hoppa in och vikariera med kort varsel löser det sig, men det gör också att fler utan pedagogisk högskoleutbildning blir inlasade och då ökar antalet barnskötare i förskolorna, säger Almén.

- Ju fler med pedagogisk utbildning vi får in desto bättre kvalitet får vi i förskolan, fortsätter Alexandra Almén.

JONAS JAKOBSSON


15 dagar sedan!

Ja, det var då 15 dagar sedan som jag skrev här inne. Å faktiskt så har jag skrivit två bloggar sedan tidigare, en suddade jag ut och den andre har jag helt enkelt inte publicerat så den är som bort blåst den med!

Det har hänt mycket sen jag skrev här inne, men det som har hänt skriver jag inte ner. Det är så pass så mycket ändå! Varför jag inte har satt mig till ro och skriva en blogg på 30 min eller drygt en timme är för att jag helt enkelt har varit borta, inte haft tid till det och ingen ork heller när jag väl har satt mig ner.

I helgen så har jag varit hos J och tagit det mesta dels det lugnt. Har varit till hans mormor och morfar och även mamma och hans lillebror och hälsat på på lördagen.
Å på söndagen så åkte vi till Mellbystrand, kärde bil på stranden där och åkte sen ner till Båstad och kollade deras båt och gick på stranden nedanför tennisplanen där de kända brukar spela och tävla på sommrarna.
Hittade massor med döda krabbor på 5cm och lite mindre krabbor. Hittade också lila sjöstjärnor när vi gick i vattnet längs stranden:) två stora och 3 små:P Fina! Tog oss också en glass i Båstad:) Smarrigt ju när det 
var så vart den dagen:) Lyckades åter igen ta och bränna mig om axlar, armar och nedanför halsen:S
Så nu har man en väldigt fin (sarkastisk) bonnabränna med mina brottarlinnen och BH band som syns vart de har suttit^^
image38

Om inget jobb idag så ska jag med mamma till förbrännings stationen och slänga ett lass som vi har i bilen som mamma och systrarna ränsade ut igår ur garaget. Å sen så ska jag beställa saker lite godsaker som kommer att vara på flygstolen sen när vi kommer och ska resa till Rhodos:P Here weeeee come!:D

J ska vara ledig hela augusti, hur gött är inte det:D Så det blir minst två veckor med honom då igen:D
Sen så ska han till skottland med jobbet i september, usch så fubbit!^^ Vill också dit:P Men men, man får njuta av Rhodos resan i stället:)

Väntar på min lönespec idag, ska bli intressant och se vad det står på den. På min excel så står det att jag ska få 6300 före skatt, men på bankkontot som jag har där så står det att jag ska få 6400kr efter skatt. Så ska kolla min kalender och se om jag har skrivit in alla jobbtimmar i excelen sen. Annars har det blivit nått krångel igen!:(
Å det där förbaskade inbetalnings kortet för den dubbla lönen som jag fick för sista lönen, den har inte kommit än! Jag har bara fått hem en lapp om att jag ska betala en viss summa, men inget annat! Such! Vill de inte ha tillbaka pengarna eller vad  är det frågan om.....

image39

Nej nu ska jag beställa godsaker till flygstolen!:P
Ha det!

@~>~>~ Älskar dig super duper mycket;) ~<~<~@

En vecka hos min pälskling;)

Ja, då har jag varit borta hos min going i en hel vecka.
Det rigdes ett jobb på måndagen, men de kunde inte ta mig som vikarie bara för att de behövde en till 4 å jag kunde inte jobba så länge. Jag blev upphämtad av J och vi åkte till sjukhuset. Nån timme för tidig:S men vi satt där uppe och väntade. J gick in i operations salen och jag fick sitta och vänta utanför, käkade lite mariekex och sneglade mot kaffetermosen, men nej... Inget kaffe nu, vill inte bli beroende! Efter 50min så kommer J ut och trodde det var färdigt, men han skulle sitta ner en stund med sin fot upp på en pall så att blodet inte ran för mycket ut till den opererade tån. Han drack lite kaffe och pratade lite. Sen så åkte vi hem till mig och hämtade min packningen och långfilen från dalarna:P Sen så begav vi oss till Js lägenhet.
På tisdagen eller onsdagen så gjorde vi en äppelpaj med vanlig deg till, men det skulle ha varit smuldeg till istället tyckte vi och sen så provade vi på att göra en sorbetglass med 3dl socker, 2dl vatten, pärondricka och äggvita. Tog 6 timmar att göra den! När den äntligen var färdig så tog vi en varsin sked... Söööööööööööööööött som bara den:S Det gick inte att äta alls. Så vi undrar om de verkligen hade testat reseptet före de hade satt in det i den rutiga kokboken av ICA?!

Kommer att fortsätta med bloggandet i morgon, måste fixa lite nu!
Råkade nämligen klicka i spara och publicera innan bloggen blev helt färdig:(

@~>~>~ Älskar dig super duper mycket;P ~<~<~@
På torsdagen så var vi till blomsterlandet och köpte en Magnolia till Js mamma, för att hon fylde år på onsdagen. Åkte till svärmor, men klockan var 3 då och hon skulle inte komma hem förän vid 5 så vi åkte iväg en sväng och åt lite glass och åkte sedan tillbaka till gården. Solade, drack saft och lekte med den minsta hunden som de äger. Ett litet charmtroll:)
Js mamma blev glad över att få ett träd som hon sen kan sätta någonstans i deras trädgård:)
På lördagen vart det kalas!
Deras gräsklippare hade gått sönder så Js, morfar, pappa och J själv åkte iväg med den och skulle köpa sig en ny.Så jag blev kvar på gården med Js mormor, syster, bror och mamma.
Fick åka och hämta mat till kalaset med Js syster.
På kalaset så åt vi rostbiff, nån slags tunn skinka (såg det ut som) och potatissallad.
Efterrätten blev marängswish:P
Sen på söndagen så var jag och J på lite äventyr mot hovshallar, fiskade lite och J höll på att få upp nått på kroken, men den släppte:/ Tittade efter krabbor och lyckades hitta en liten levande krabba, några räkor och två 3cm långa fiskar (yngel antagligen). Åkte och käkade glass och åkte till Mellbystrand och gick en liten promenad innan mamma ringde om att de var på väg att hämta mig.

Ja, så har veckan varit åj ag kommer att åka till J igen antingen i morgon eller på onsdag:P

@~>~>~ Älskar dig ;) ~<~<~@

Dalarnaresan!!

Vi åkte från Halmstad redan vid 12, halv ett och begav oss av uppåt landet till hemtrakterna i dalarna. Vi kom fram vid 8 eller närmre 9 på kvällen, har jag för mig i alla fall.
Så det blev alltså inget jobb på förmiddagen för mig den dagen å dessutom så kan jag säga att det inte var någon som ringde den dagen. Kan man säga "tur nog i det fallet"? Får inget dåligt samvete eller vad man ska säga om man tackar nej. Vill ju jobba, men ändå åka upp till mormor å moster, för jag vet inte om jag kommer att träffa dem före augusti när So ska tillbaka till Halmstad efter att ha varit med mormor och sommarjobbat på hennes ställe. Å att ta en sväng upp dit när J får ledigt i augusti, det blir ju inte av, för de kommer ju ner då. Kom på det precis nu:S Får se helt enkelt!
På torsdagen så var vi bara på gården och tog ut de minsta kalvarna (3st) å kossorna med:) Sååååå rädd en av de små kalvarna är:S Sträcker man fram handen för att klappa den så går den in i ett hörn så att man inte når kalven i kalvkitteln. Å när vi skulle ta ut den i hagen och in i ladugården igen så vägrade den röra på sig helt. En riktig bromskloss! Undrar vad som har hänt egentligen för så rädd har ingen kalv varigt förr.
Två av de små var nästan helt svarta med nån liten vit rand mitt på magen på undersidan och den tredje såg precis ut som en fjällko, super söt:P Tyvärr tog jag inget kort på den så sätter in två bilder på två olika fjällkor så det är ett mellanting på de två. Den ena kossan som har mest bruna fläckar skulle då ha haft en aningen mindre prickar och den som har lite prickar skulle ha haft en aningen mer prickar.image36image37
På fredagen så var vi en sväng till moster, hälsade på henne, hennes man och hennes tre katter. Hihi lilla labolina var så söt:P Några veckor gammal liten kisse:P
Grillade där och sen så drog vi till Dollarstore i Borlänge och sen till Kupolen och gick där en stund. Hittade inget där så sparade minnsan pengar;)
Sen så begav vi oss till mormor igen och moster hängde med.
På lördagen så var vi på den stora marknaden i Rättvik:P Vi gick och gick bland allt pryttel som de hade vid alla stånden. Måste då säkert ha varit 500 stånd, mer eller mindre det vet jag inte, men med tanke på att stånden hade nummer på sidan och att vi var på grusplanen bredvid folkparken å att det ståd 200 redan där så tror jag minsann att det är mer än 500. Det var då kul att få gå på markanden:) Har varit där innan, för jag minns de vita bågiga broarna i folkparken. Hoppas att det blir flera gånger:)
Köpte en överraskning till J, enligt mig är det en kul grej bara:P Får se om han kommer att använda dem och se om de passar!
På söndagen då så vaknade vi tidigt. Typ vid 7 och så var det inte lång tid kvar tills vi skulle iväg:´( Åkte från mormor och Gu vid 8. Alltid lika tråkigt att åka från å särskillt när man inte vet när man kommer att få åka dit igen:`(
Får väl lukta på min kaktus och aloe vera (doftar ju inget dock) som jag fick utav mormor eller ta och titta på dem och längta tills nästa gång helt enkelt!
Å idag så trodde man att man skulle få ett samtal om ett vick men det verkar inte bli nått idag. Visserligen kan de ju ringa vid 9 så får se. Det är ju trots allt drygt 40 min dit.
Har i alla fall fått uppdrag av mamma att dammsuga neder och övervångingen om jag inte skulle få nått jobb. Ska även klippa gräsmattan igen!
Sen så får man även se om J kommer att bli opererad idag eller inte. Han ska ringa snart och kolla om han kommer att bli operesrad idag eller inte. De strejkar ju så man vet ju ingenting liksom. Så man sitter spänt och väntar även om det inte gäller mig.
Nej, jag återkommer nog antingen senare idag med en påfyllnad av bloggen eller så återkommer jag igen på torsdag, kanske fredagen!
Haudi så länge!

@~>~>~ Älskar dig J;) ~<~<~@

RSS 2.0