Sött socker och en underbar smak

You name it!
Med en underbar sång ifrån vår hane (Zeke) och sött hjärtsmälltande kvitter från lillemannen så har dagen varit ändå på topp här hemma.
Har vara tagit det lugnt, tittat på tv och kollat runt på nätet.
Har även diskat resten som inte får diskas i diskmaskinen och bakat kakor igen!:P
Det ni;) Strykande åtgångar som ska gers till morfar i födelsedagspresent. Mormor och morfar älskar dem så det blir en perfekt present till dem. Så har gjort två sattser mer åtgångarna eller försvinnande goda som de kallar dem^^.

Vann två darg på tradera häromdagen så de ska komma antingen i morgon eller kanske på torsdagen.
Kunde ha varit perfa om man ska till havet och fiska efter näbbgäddor eller vad de nu heter igen:S Dragen liknade sådana så. 16 och 20 cm långa är dem i alla fall.Kanske får byta till mindra krokar bara.
Vill ha en Killer Frog med men får se om jag hittar en aktion som är låg. De kostar ju från 199-300 beroende på vilken variant man vill ha. Så hade varit super om man hade vunnit en för 50-70kr.

I morgon så fick jag jobb på HMC hela dagen, Yes! 8h jobb weiiiii:D
Hela veckan ut med jobb weeiiiiiii:P

Plantorna som jag och jens sådde för nån vecka sen har kommit en bra bit på väg nu. Tomater har vi satt och sockerärtor för mig och jens å även för fåglarnas skull:) Se om det blir mycket av allt och se hur det går för tomaterna.

Yepp, yepp, yepp!!!
Nu ska jag ut och klippa lite nya grenar till birdisarna!

Ha det så gött!


Så här ser veckan ut framöver!

V22

Måndag så ska jag vara ute och köra på eftermiddagen
Torsdag så ska jag vara på HMC på förrådet och jobba
Fredag -"-

V23

Måndag så ska jag klippa mig
Sen har jag inget mer inplanerat.

V24

Måndag så ska jag och jens till Höganäs och grilla någonstans där med medlemarna i fågelföreningen.
Onsdag så bär det ner till Lund och ska på studentutsläpp där för jens syrra och sen hem till Jens föräldrar och äta studentmiddag.
Torsdag så kommer moster, mormor och morfar ner :D
Fredag så blir det studentutsläpp för min syrra och morfar fyller år. Mormor, moster och morfar kommer troligen hem till mig och jens och hälsar på.
Lördagen så blir det studentfirande av sofia med hela släkten. Sen kommer den andra delen av min släkt att troligen å hälsar på mig och jens.
Söndagen så bär det av till Värnamo och ska fira pappas kusin som tog studenten på fredagen så som min syrra gjorde.
V25-30
HMC jobb

V31-32
Ledig och ska upp till dalarna då där någonstans:)

V33-36
HMC jobb sen där efter så vet jag inte vad som händer!

Helgen!

I lördag så åkte jag och jens till Älmhult och gick inne på IKEA där:)
Skulle köpa oss en till likadan sänglampa som jens har på sin sida av sängen och den fanns där, men inte på Väla det var därför som vi åkte dit bort.
Köpte även ett täcke, men jens upptäckte att det var fel täcke som han köpte:S Eller ja storleken var fel. Det var ett dubbeltäcke som han köpte, lite väl stort för de lakan som vi har. Så han ska ge bort det till någon. (Kostade oss inte mycket heller).
Köpte lite annat smått och gott med:)
Var till Väla sen igår, tänkte ta och beställa en kupa till vår golvlampa men det var så himla lång kö där:S så struntade i det och gick in å köpte ett täcke i rätt storlek denna gången!
Letade också efter det skoställ som vi tittade på i Älmhult (fanns inte i lager där) men den fanns helt och hållet inte alls på Väla. En aningen surt i alla fall för Jens som verkligen vill ha ett skoställ...

Stack in till Tasty House och köpte varsin glass. Så himla gott det är:P Å jätte kulor får man där.
Åkte hem och grillade flintastek sen och tog med lillen på ett litet äventyr utomhus. Han tyckte det var spännande ute, mycke nytt som händer och nytt som han hör med:) Super gullig är han nu!
Kom förbi en mamma och ett barn och tittade på och undrade vad det var som vi hade. De kom fram och jag sträckte fram honom till lilltjejen så hon kunde klappa. De tyckte att vår lilla pippi var söt:P

Idag ska man till HMC på eftermiddagen och vara ute och hämta hjälpmedel hos en person. Knappt lönt egentligen att åka in för nån timme bara men man får ju lön för det så.

Ska ta och äta lite frukost nu!

Ha det!

Kolla in denna godingen!

Det är en gultofsad kakadua som dansar till Another One Bites The Dust.
Kan tyvärr inte längre sätta in htlmkoder så ni får sätta kopiera koden och klistar in adressen i adressrutan.

http://www.youtube.com/watch?v=cJOZp2ZftCw&feature=related

Njahaaja!

Mm inte sant nja.... Solen skiner till och från här med vissa regnskurar emellanåt.
I måndags efter att ha jobbat på HMC så träffade jag Nadia. Var jätte trevligt att åka ner till östrastranden och spela minigolf på japan och käka en bananasplit. Trodde inte att det skulle bli så fint väder på måndagen och trode till en början att det inte skulle bli någon minigolf men närmre mot eftermiddagen så sken vädret upp :D
Strålande väder och vindstilla! Efter golfen och glassen så drog vi ner på stranden och gick och gick. Vi gick nästan till slutet av strande och nästa gång så ska vi försöka gå hela vägen bort.
Var så knasig i magen så klarande inte av att gå hela vägen denna gången.
Var skit kul i alla fall:D Och tackar för det fina vädret som gjorde dagen ännu roligare:)

Tisdagen så var jag mest hemma och städade och tvättade. Fick jävlas lite med en av tvättmaskinerna som inte ville fungera ordentligt. Den stannade på ett program och fortsatte aldrig till ett annat så fick smått panik och trök på allt som gick på den. Trök in startklappen i några sekunder och började se hur visaren på maskinen började snurra. Yes, det funkade:D så ut med den dyngblöta tvätten och in i den som jag vet fungerar.
Vid 4 så åkte jag och Jens till hans jobbställe och hämtade en stege som han glömde och sen drog vi in till eurostop och till abrektsguld. Hämtade min ring:D Äntligen :D Passade som en smäck när jag provade den och var mer motstånd när jag skulle försöka att få av den, nu är mitt finger mer svullet så får inte av den nu, men den sitter betydligt bättre!
Mötte pappa, farfar och farmor på vägen hem så vi svängde in till mina föräldrar och tittade på hur långt de hade kommit med altanen. (de hade vara rivit den), såg väldigt kalt ut. Stannade tills de skulle äta.

Idag blir det fortsättning av städning. Ja jag vet det låter som att det har tagit lång tid men jag hade en konstig huvudvärk eller nått igår så orkade inte göra färdigt hela alltet. Har fortfarande den där konstiga huvudvärken idag med, men idag är den inte likadan som igår. Gör inte lika ont. Både igår och idag när jag böjer mig fram eller neråt så känner jag hur det trycker och dunkar. Vet inte vad det beror på:S

I morgon kommer mina föräldrar och systrar på besök:D Ska bli skoj att visa hur vår lilla krabat ser ut:P Han har då vuxit till sig sen sist:)

Nej måste ta och göra någon nytta nu!


Nymfarna!

Ja då så har man kollar efter flera jobb idag, men hittade inget som jag inte alls har någon nytta till. I Båstad så sökte de 5 st till hushållsnära tjänster vilket bara var för sommaren och ev. aktiviteter till i höst. Sen lokalvårdare i samma kommun (eller vad man kallar det) och det var sommarvikarie.
Har kollat Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Örkeljunga, Hässleholm och Markaryd, men hittade iget jobb alls som man kunde söka.
Ringde svensk direktreklam idag och frågade om de hade något ledigt distrikt, men det hade de inte. Minns att man tjänade dåligt på det men kommer man få ta över för någon som vill ta ledigt eller säger upp sig så får man tydligen 18,50kr för milersätning om det skulle vara så att man fick åka för att dela ut. Det är ju bra, men det är ju inte mycket, men vad tusan, det är ju mycket bättre det än inget alls känner jag.
Frågade henne om hur mycket man kan tjäna på en normalmånad, men hon kunde inte säga hur mycket man tjänar, det beros ju på hur stort eller litet distriktet är.
Jätte trevlig att prata med i alla fall:) Hon hörde en av nymfarna skrika till och hon frågade om jag hade papegojor hemma. Nej sa jag, nymfar är det. Hon svarade tillbaka med att hon hade hittat en undulat utomhus och tagit hand om den.
Är faktiskt rätt häftigt att folk hittar tamfåglar utomhus, men det trista bakom det är att folk som inte vill ha sina fåglar kvar öppnar fönstret och vipps så är de bortflugna och har helt plötsligt blivit av med bekymmret över att hitta ett nytt hem.
Viss det behöver ju naturligtvis inte bara vara så utan det räcker ju med att man råkar låta burluckan öppen när man matar och den flyger ut och att man glömt bort fönstret.
Hoppas att hon åtminstone hittar ett hem åt den eller åtminstone ägaren själv!
Ser faktiskt framemot reklamutdelningen, med tanke på att man inte har så jätte mycket att göra på varken helgerna eller på vardagarna (om jag inte har jobb som nu).
Funderar på om man ska investera en skrivare, kan ju vara bara att kunna skriva hemma och skicka iväg pappar lite hit och dit, med jobbansökningar å så. Är nog bättre det å än att åka in till Halmstad och skriva ut på biblioteket.
Se om man hittar nån bra under 1000lappen!

Har fåglarna utsläppta i lägenheten nu! Var ett tag sedan sist, men riktigt glada är de:)
Och lillungen tog sin första riktiga flygtur idag från golvet och upp till fönstret med sin mamma i täten. Den landar med stil men det är inte så jätte mjuka landningar änd^^.
Tänkte ta och tvätta idag, men så blev det inte. Fullproppat på tvätttavlan idag, men det får bli på måndag. Var inte nå mycket tvätt alls denna gången i tisdags så hoppade den och tänkte ta det senare denna vecka men så blev det inte:/ Så är det:P
Har varit ner till källaren med mer bröte och sen ut till soprummet och kastat 4 kassar. 1 vanlig sopkasse och 2 kassar med tidningspapper som vi har bigburen och 1 kasse med reklamblad.

Måste in till halmstad någon dag med och lämna mitt Windows med word, excel till studenterska^^.

Jens föräldrar och morföräldrar åker till Portugal på lördagen och ska vara där hos någon släkting i 2 veckor. De får det då varmt och gott dem:S 27 grader skulle det tydligen vara! Så kommer att vara blomvakt och gräsmattevakt! Får väl kolla till det 1 gång i veckan och även åka till Båstad och kolla om träsnipan så att den flyter. Lite förargligt om den skulle börja sjunka om batteriet lägger av för pumpen. Får även kolla svärmorfars lilla segelbåt med.
Har aldrig varit med om havet sen jag flyttade hit ner till mamma och sen när jag träffade Jens så har jag fått vara med lite med havsbåtar. Kan ingenting om det och har aldrig varit ut till havs med båt, bortsett från färjor, så får se om man kommer ut och fiska lite med träbåten. Kommer nog säkert att tycka att det är jätte läbbigt att ta i annan fisk än vad man är van med i sjöar. Man vet ju inte vad som är giftig och var på de havsfiskar som finns. Alla har ju inte gift då men, jag har ingen aning vem eller vilken som har det:S Aja nån får väl lära mig det!

Nu ska jag måla mina naglar i champagne frostad färg, fint va?^^

Fågelunge och städning!

Ja, jag kan ju börja med att jag gick upp tidigt idag, eller ja så tidigt är det ju inte för att vara en hyvsat normal vardag. Gick upp kl 7 strax efter att Jens stack till jobbet. Fixade i ordning mig och tog in fågelungen till mamman i buren så att hon kunde ge ungen en bättre måltid än vad jag kan. Ungen sitter på en pinne och skriker och vill ha mat av modern och hon kommer och matar. Så tänkte jag att det skulle vara lugnt att lämna de ifred så de inte blev störda av mig, men nix. Efter bara ett par minuter så tystnar "matskriket" och ett annat läte dyker upp. Snabbt som bara den var det att öppna buren och ta ut ungen. Inga pennor är borta så ungen hade tur!
Ungen har äntligen fått tillbaka sina pennor till tofs och de på huvudet, nacke och rygg så nu börjar den då se bra och fin ut nu igen. En liten sköning i sig är den:) Sitter nedanför mig nu i soffan med en handuk under sig. Puttsar sig gör den nu och snart är det nannetime verkar det som eftersom den hukar sig lite neråt:)

Åkte till Hånger i torsdags och tittade på 2 st majbrasor, skulle ha blivit fyverkeri på ett av ställena men så blev det inte. Var ju där för tok för tidigt, skulle ju ha fått väntat 1,5tim för det:S
På fredagen så skulle min familj, jag och jens, farmor och pappas moster till storemossen och titta på fåglar men jag och Jens följde inte med dit bort. Hade ju vår lilla fågelunge med oss. Vet ju inte alls hur den tar alltihopa. Så åkte mot halmstad vi två, men vid oskarström så kommer jag på att jag glömde min väst med plånbok, nyckelknippan och knippan till bilen:S NEEEEEJ! Ringde till farmor och sa det men det löste sig så slapp åka hela vägen tillbaka igen. Fick västen i går.
På lördagen så var jag och Jens in till stan för att kolla efter nya arbetstofflor till barnskötarjobbet, men hittade ingen i min storlek. (Har förlagt mina tofflor på ett fritids:S). Mamma ringer och frågar om vi vill till Torekov och äta glass och ja det ville vi men skulle snabbt in på systemet först. Med lite ändrade planer så kommer mamma och pappa till flygstaden där vi är och bestämmer oss för att åka till ett annat ställe. Först hade vi tänkt på det stället bredvid Bäckagård, men det blev där vid Möllegård i stället, där de säljer italiensk hemgjordglass. Pappa var skeptisk mot det först, men sen så blev han tyst och mumsade på och i går så sa han tack för det goda stället:P Han brukar vara kräsen men denna gången så gick det minsann:D
Åkte sen efter det till Eurostop och gick in på systemet där och köpte lite cider och jag köpte mig en flaska med Cream likör (Country Lane) för mitt presentkort som jag fick av Jens när jag fyllde 20 och det var länge sen:S Har dock inte smakat likören då men ska ta och göra det sen i helgen.
På söndagen så for jag och Jens in till Halmstad och hem till mamma och hämtade min kära väst med mina stora behövande grejer i. Åkte sedan till Eurostop och skulle kolla efter en nyckelring med Jens bilmärke på, men hittade inget som han ville ha.  Gick runt lite där och jag ville hitta mig ett par solglasögon men det finns ju ingen som är normala :(
Åkte till Hallandsåsens trädgård och tittade på plantor som man kan sätta i trädgården (inte för att vi kan göra nått sånt då men..... Har ju ingen trädgård...) hittade faktiskt några roliga plantor och många fina med! Var dit bara för att Jens hade gjort ett ärende i deras nyöppnade café med jobbet (dragit nån ventilation). Åkte sedan till Jens morföräldrar (jätte länge sen vi var och hälsade på dem faktiskt) och framför oss så kör Jens föräldrar, lite komiskt faktiskt måste jag säga, väldigt snopet:P Morföräldrarna grattade Jens mamma på födelsedagen i förskott och fick en datavästa till sin lilla pocketdator. Fikade lite och pratade en massa. Blev grattade för förlovningen med:) men tråkigt nog hade jag inte med mig min egna ring:( Har lämnat in den för att förminska den en halv storlek (i ring världen) från 52 till 50 har jag för mig att det var. Känns konstigt att inte ha en ring på mig där just nu:(
Kollade också i Jens morfars växthus och där växer det för fullt med en massa olika växter så som tomat, gurka, physalis (vet inte hur det stavas), blomsterkrasse, tagetes och annat. Läckert är det i alla fall att få kunna platera upp sina egna växter.
Uppfödaren av en av fåglarna som vi har hemma ringde mig strax efter att vi hade tittat färdigt i växthuset.
Vad han ville berättar jag snart efter en för förklarning!
Vi köpte nämligen en säck på 25kg med nymfparakitblandning och  i den blandningen så var det en massa solrosfrön som jag och jens har sorterat ur. Totalt så blev det nästan en full 10liters hink, besvikna blev vi för det är väldigt mycket. Fanns ju inte kunna köpa en säck utan sånt! Så vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med solrosfröna och sen så fick vi till och med ett mail från han i onsdags förra veckan att, " nu var det dags att beställe frön" för ett mycket billigare pris och utan solrosfrön. Lite surt! Men i alla fall så ringde han och sa att vi kunde gro de solrosfröna så det blir solrosskott. Han berättade hur vi skulle göra med det å så, så ska testa nu och de gillar det sen när det har börjat gro:P
Sen så frågade han om hur det gick med ungen med och det går bra med den. Idag har den till och med testat på att äta lite själv!
Börjar komma ifrån där jag var:S
I alla fall så tackade jag honom för tipset och han önskade oss lycka till.
Jens syster talade sedan om för oss att hon kommer att ha studentutsläpp den 10 Juni runt halv 2 och sen ska vi till Jens föräldrar och äta middag.
Så den 10juni är det Jens syster som tar studenten och den 12 så tar min syster studenten:) Mycket firande på kort tid! Men ändå kul!:P


Så nu idag så har inte en enda ringt sen jag steg upp, är så trist när det är så här! Så får väl passa på att städa idag och ev. ut och gå en sväng.

Har kollar om det ytterligare finns något jobb att söka men har dessvärre inte hittat ett enda. Får kolla i morgon när jag kommer hem från HMC.


Ha det gott!


RSS 2.0