Uppdateringar på hemsidan

Har uppdaterat inne på hemsidan igen på "Salu".
Där vi medelat bland annat att folk som vill köpa fåglar över 10mil avstånd inte kan få någon transport från oss, eftersom att vi anser att det är djurplågeri.
Några har ringt från stockholm och mailat därifrån och dessutom att mail från Trollhättan och det är lite väl långt att transportera fåglar i en låda så långt.

Är inte som hundar och katter som man kan ha med sig i bagageluckan eller i en annan smidigare transportbur.
Fåglar blir mer stressade än andra djur så därför har vi satt 10 mils gränsen!

Hoppas att det accepteras!

fagellandet.weebly.com

Canon...

Min Canon IXUSi har börjat pucka sig så ska in till själva Canonbutiken i morgon och fråga om varför den beter sig som den gör. Den blir liksom konstig i linsen och zoomar in helt fel och när man stänger av kameran så slocknar allt, låter i kameran, kommer upp nått slags felanmälan med E18 och linsen går inte in:`( Visst får nog kanske uppdartera mig eftersom jag har 5mega pixlar men känns lite onödigt när den är så himla pass fin utan några som helst skavanker på den. Har vårdat den med mitt hjärta och sinne:P
Trist men ska se med dem om man kan göra något åt det och i så fall för vilken peng då! Kan ju vara kanske lika bra att köpa en ny helt och hållet, med tanke på lagningar kostar!
Får se!

Har bokat tid för att byta till vinterdäck på volvon nu så ska dit på torsdag morgon:)

Har fått förlängt ytterligare på HMC:P Har hela nästa och 2 dagar med på veckan därefter, sen får vi se igen.
Men är grymt tacksam att få lite mer jobb:D

Golfen går det fortfarande inte bra med så vet snart inte vad jag gör... Bromsarna vill inte vara en del av golfen om jag säger så:S Rent skit med dem, vet inte heller vad det kan vara för fel på dem även om vi har bytt och luftat å haft oss.

Glada nyheter till er som följer vår lilla fågelunge, kolla in hemsidan!
Fin och pigg som bara den är hon:)

fagellandet.weebly.com

Ha det gött!

G-kås en dag då man ska ändra timmen!

Var till G-kås idag!
Tog det rätt lugnt på morgon efter att vi hade vaknat vid 6:30(tiden innan man ska ändra!). Så var i väg i rätt lagom tid och var framme vid 9. Väl där så förvånas man av att det var så lite bilar vid den tiden, så vi parkerade nära ingången och hämtade en kundvagn och gick mot ingången. Väl där så ser vi att de inte ens har öppnat fast det stod överallt att de öppnar 8 på söndagar. Happ, typiskt vad är det nu som har hänt börjar man då fundera på.
Så vi letar på där kön slutade och var väl 300-400 meter kö där vi stod. Fortsätter att fundera på varför de inte har släpt in folket, men sen så säger en person bakom en att -"oj, vi har visst glömt ändra tiden".
Då slog det upp ett ljus att vi heller inte hade gjort det:S
Hade vi då ändrat i går kväll så skulle vi vara lååååångt bak i kön. Någonstans där hamburgareställena är:S

Köpte lite smått och gott men det mesta var nödvändigt och tvunget att ha.
Hittade mig en efterlängtad höst och vårjacka:)Känder väldigt bara att ha fått kommit dit i alla fall, fast man inte har fått sin lön än^^ Får den i morgon och då ska det sparas:P

Har gjort ett scrapbooking kort som ska skickas till någon till jul:)Vad har ni hittar på idag då?
Ha det gott!

Nyheter!

Nya uppdateringar på hemsidan!

Nu kan ni se hur vår lilla unge ser ut:P

fagellandet.weebly.com

5 månader!

Japp har jobbat 5 månader i rad nu och jobbar hela månader förutom 2 veckor ledigt för semestern i dalarna och umgås lite med älskingen innan man satte igång igen.
Har varit sån underbar känsla att ha fått möjlighet att fått jobbat så pass som jag har gjort på sistone och önskar det kunde ha fortsatt med jobb flera veckor här framöver, men denna var den sista hela veckan som jag vet att jag har jobb. Men kanske, kanske dyker det upp någon mer veck å då skulle jag bli hur glad som helst:D
Ibland har man velat vara ledig någon dag då man har jobbat så pass som jag har gjort, men de tankarna är lika snabbt bortblåsta. Vill bara jobba!
Känns som att man har blivit lite bortskämd denna tiden faktiskt, men jag har löst bortskämdheten med en osynlig lösning!

I vanliga fall så tjänar jag genomsnittligt 9000ut, men nu under dessa månader så har jag tjänat mycket mer än denna "vanliga" summa. Det jag tjänar över 9000kr spar jag på en gång för jag ska klara av att leva på bara 9000 och då ska denna summa täcka hyra, mat, mobil och bensin.

Är skit glad idag i alla fall. Fick mitt lönebesked ju:D Tidigare rekordet lönen är slagen med stora steg:P

Jobbar nästa vecka på måndagen och då så skulle jag ha varit inne på förrådet, men det blev ändrat så ska vara ute och köra och troligen på tisdag med om jag inte hör något annat från chefen på måndagen.
Sen på tisdagen så ska jag fråga henne om hur det kommer att se ut här framöver med jobb. Har lite strödagar sen, men kanske får förlängt av en annans sjukskrivning.
Får se då helt enkelt!:)

Åh så rastlös man kommer att bli när man inte har lika mycket jobb som innan:/

Blog awards 2009!

Beundrar de som har större bloggar än sig själv och önskar man kunde bli lite större än vad man redan är i nu läget. Jag skriver ju liksom mer om min vardag och om fåglarna men inget annat än det. Har liksom inget större intresse av modevärlden, är liksom den jag är helt enkelt.

Websidan!

Nu är vår websida uppdaterad med ytterligare bilder, info och med gästbok.
Kolla gärna in

fagellandet.weebly.com

Lillpipen

Dagen har gått rätt smidigt idag. Jobbat och stått i! Kört på förmiddagen och sen på eftermiddagen så gjorde jag pappersarbete och höll då på med något som kallas BMBer. Jätte roligt jobb är det då inte, rätt tröttsamt efter ett tag men gör det jag ska för att få en extra slant in på kontot^^
De andra hade APT när jag höll på med BMBerna!
Känner mig en aningen trött i ögona. Var det med i går och vet då inte varför de är som de är nu.

Ska tydligen bli underkylt väder i natt så får nog sticka lite tidigare i morgon och ta det gamla hållet in till Halmstad i stället för E6an. Vill inte halka igen!

Lollo och putte är ute ur buren och bråkar med de andra som sitter i sin stora bur. Lillfisen är pigg som attan:P Har fått längre pennor nu och den bara växer hela tiden:D Satte dit fotringen nu så den borde nog sitta kvar:)
Lillpipen på^^

Har funderingar om jag ska ställa mig och göra kanelbullar men vet inte om jag ska ta det i morgon i stället.
Hmm ja det återstår att se!

Blev ingen linedance igår, för hade ingen större lust efter att vi hade varit till ett ställe i slutet av dagen. Väldigt tragist måste jag säga:`(
Usch det var jobbigt i alla fall..


Påkörd!

Ja idag så blev man påkörd upp i baken på jobbarbilen. Fan vad rädd jag blev!
De som bor i Halmstad vet nog en korsning där det borde vara trafikljus? Där vid kebabhouse? Ja där! Jag körde sakta upp för den där lilla vägknölen, kollade efter gående, bilar och bussar, men fick bromsa och bromsade då väldigt långsamt. Dessutom rullade jag i snigelfart men ändå blev jag påkörd bakifrån av en volvo V70. Jag och Johan vi åkte fram och tillbaka i sätena och tittade oss runt. Trodde det var jag som hade gjort nått faktsikt men det hade jag inte. Så kör lite längre fram för att parkera bilen och gå ut och titta. (Volvon stannade också).
Som tur var så blev det inget på bilen och han i volvon var glad för det.
Men han ska bara veta hur skakis och chockad jag var även om det var en kanske 2km/h rullning när jag körde fram och han krocka med oss.
Usch! Kan riktigt tänka mig hur det kan bli i 50km/h:S Vill bara inte tänka på det:S

Sen idag så har jag gjort en sak med bilen som chefen vet om. Råkade repa ena sidan av hjulhuset på jobbilen i en sten. Var så trångt där vi var och hämtade hjälpmedel:$

Har plockat nya pinnar till fåglarna så de har nått kul att tugga på:)

Sen försökte vi ge oss på golfen men den får dessvärre vänta nån dag till. Får inte ut kolvarna med handkraft för att sätta dit den nya packningen som jag köpte idag.

Det är rent skit med gamla bilar:$

Får se om det blir någon linedance för min del med i morgon. Mamma ska inte med, men tror nog jag stickar dit ändå. Har ju betalat för det så då får jag med ta och gå på det.

Ska ner i tvättstugan nu.
För en gångs skull så behövede man INTE slås om tvättider:P Fanns luckor igår när vi var och bokade och dä så var det ledigt både idag och imorgon men tog tiden för idag^^

Jobbet!

Har jobbat idag och ska göra det hela veckan. Kommer att bli många sängar som ska ut denna vecka, så kommer att ha fullt upp:)

Var och hämtade en elrulstol idag så stod nere i ett garage i ett av de nybygda lägenhets husen längst nissan.
Gissa vad jag såg i garaget?:P

En AUDI R8 :D Coolt:P

Bara 3 miljoner för denna godingen:P

Uppdateringar

Nya uppdateringar på vår hemsida!

fagellandet.weebly.com


100 frågor 100 svar

1. Ett namn jag lyssnar till: Mig själv
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Min mage
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Har svårt att bestämma mig
4. Detta är jag rädd för: Vatten
5. Tre saker jag vill ha varje dag: sömn, jobb och mat
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Simma i mörkt vatten, sminka mig bra (låter bli det helt), hm vet ej?
7. Detta tycker jag om att göra: Rita, dansa och vara aktiv
9. Bästa känslan: Lycka
10. Värsta känslan: sorg, hat, svek
11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har: Snäll, omtänksam, händig, kan laga mat:P
12. Är jag kär just nu? JA
13. Jag vill gifta mig? Nån gång i framtiden så
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Hm svårt:S
15. Mina käraste ägodelar: Datorn, mobilen och kameran
16. Något jag vill ha i present: En ny mobil 
17. Detta har jag på mig just nu: Jeans (mörkblå) linne (svart) tröja (Blå) strumpor (svarta med vita prickar)
18. Favoritkläder: Jeans
19. Favoritdjur: Hund
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Gammal rock, pop
21. Favoritlåt just nu: Gillar det mesta så har ingen speciell
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Fysik(tråkigast) Bild/Musik (roligaste)
23. Stjärntecken: Skytt
24. En bok jag älskar: Förstå dina känslor, att läka sig innifrån
25. En film jag älskar: -
26. Tv-program jag gillar (älskar): Bonde söker fru
27. Favoritdoft: Rosor, nybakat
28. Detta äter jag gärna: makaroner och ostskinksås
29. Dricker helst: Mjölk
30. Favoritgodis: Djungelvrål
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Cypern
32. Färg på mina ögon: Blåa
33. Min längd: 172 cm
34. Jag tror på: inget :P
35. Jag spelar: på hästar (ibland)
36. Person(er) jag beundrar: mina systrar
37. Så här bor jag: I en 2a på landet
38. Antal döda krukväxter i hemmet? 2
39. Det här tänder mig: ett ljus^^
40. Det här gör mig avtänd: Släckt ljus
41. Favoritfärg: Svart och rött
42. Favoritcitat: love ya
43. En hemlighet jag vet: säger jag inte :P
44. Bästa present jag fått: En bil
45. Senast köpta skiva: Länge sen jag köpte en
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Denna frågan var väl där uppe? O.o
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Allt.
48. Udda förmåga/egenskap: Jag kan flyga.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En panter eller en fågel
50. Vad lyssnar du på just nu? Hamrande från min jens som håller på med bilen och pippina som låter i vardagsrummet
51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Bara lata mig, men har varit in till stan och köpt mig diverse bromsdelar
52. Var är du född? Dalarna,Avesta
53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Photoshop^^
54. Vilken är din favoritrestaurang? Fridolfs i Halmstad eller casa mia i Malmö
55. När badade du i en pool senast? Förra veckan
57. Hur många barn vill du ha? 1 eller 2
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Dansband och dragspelsmusik
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Nej
60. Vad har du för TV-kanaler? Drygt 8 men rabblar inte upp alla
61. Har du åkt moped någon gång? Ee ja en gammal crescent 1149 har jag kört, åkt på jens moppe och på mammas.
62. Har du busringt någon gång? Ja!
63. Har du fått felparkeringsböter? Nopp
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump? ALDRIG I LIVET!
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? USA
66. Har du en egen trädgård? Nej
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Elvis
68. Kan du alla orden i nationalsången? Nej
69. Badkar eller duschkabin? Badkar
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Shit vet ej. 
71. Favoritpizza? Athena eller va den heter på Leksands pizzeria! Mmmmh. Eller alla pizzor på amerikan take away i Falun. Finns inget gott här nere i Halmstad:(
72. Chips eller popcorn? Chips - OLW/Sourcream och popcorn:P
73. Vilken färg på läppstift använder du? genomskilnigt^^
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? VA! Näpp
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nope :S
76. Apelsin- eller äppeljuice? apelsinjuice!
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Johan och Therese, Jens och jag på bowling
78. Favoritchoklad? Oboy
79. När röstade du senast? ?!
80. När åt du en hemodlad tomat sist? Länge sen
81. Har du vunnit en prispokal/medalj någon gång? 1 st pokal på släkt skytte ^^
82. Är du bra på matlagning? Ja!
83. Klarar du att tanka själv? Jupp
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen de visar på TV? Nej
85. Pepsi eller Coca Cola? Coca cola
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?Nej men arbetskläder
87. Vad var det senaste du handlade? Bildelar till golfen
88. Har du kräkts offentligt? Nej, men kunde ha lagt en spya i kön på G-kås! Som tur var så han jag fram i kön och betalade och sen in på toa.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? spela roll
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej
91. Har du ringt något betalnummer? Nej
92. Kan man vara vän med sitt ex? Ja, men då ska ingen ha några sexuella känslor för varandra. Då går det liksom inte att vara vänner anser jag.
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Min farfar och innan det min syrra
94. Hade du mycket hår som liten bebis: Normalt mkt.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Nån som ville köpa våra fåglar (blev inte av)
96. Vad har du i din väska? Använder inte väska, har bara en jobbväska!
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Borstar tänderna.. Aa då känner man sig fräch:P
98. Vad har du att vara tacksam för? Att ha vikariat jobb
99. Var hittade du den här listan? Syrran
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Alla!


Bromsok:D

Yes! Vi hittade bromsok på skroten till slut:D Kollade de golfar som fanns på gården, men inget liknade det vi hade så körde in min golf på skroten och skruvade loss ena hjulet. En av gubbarna kom på en sak och stack iväg en sväng och när han kom tillbaka så kom han med ett vänster ok. Jämförde ytterligare en gång och jaaaa! Ett som såg likadant ut och nippeln gick att skruva av:D Köpte både vänster och höger ok för 500kr paret och det var ett rimligt pris med faktiskt.
Gött!
Nu kan man fortsätta med det man måste göra med bilen.

Hehe oken som vi köpte tillhörde en golf -77 gti:P
Så har gti bromsar tydligen^^Är gladar nu, men nu hänger det på att dessa funkar!


Dansat idag!

Var faktiskt roligt att dansa idag även om jag inte fick till alla snurrar riktigt.
Svetten rann!

Kanske kan få tag på bromsok på en skot i närheten, men eftersom oken på glser inte är standader så kanske det är en liten chans att man hittar nått där.
Jens försökte få bort oket på vänster sida nu när jag har varit iväg och dansat men han kom inte åt så fick inte loss det, så det blir te ch köra dit bilen och jämföra helt enkelt.

Har bestämt mig att jag inte ska ställa av bilen ska låtas ta den sista veckans besiktinings tid eller nått så man kan dra ut på det lite men att man kämpar med att fixa det som behövs fixas. Annars säljs den till den händige och den som har tid med detta och har plats!
Trist ja! Velar hela tiden.... Such...

Tja det har inte hänt så mycket mer idag förutom att man har jobbat då. Vill inte att dessa veckor ska ta slut:`(
Blä för att vara arbetslös:(

Nåja ska ta och hoppa in i en varm dusch och sen ta och lägga mig, är rätt så slut nu efter dansen:)

Händer det nått kul i er vardag då?


Nipplen gick av!

Happ då sket det sig att skruva av nipplen på golfens bromsok.
Har bestämt mig är en sak nu och det är jag fast hållen vid nu för kan inte längre ta och vela.
Hittar jag inte nya oktill bilen så ställer jag av bilen när löningstiderna är. Inget taktiskt med detta men min gräns går där innan jag ska betala besiktiningen.
Nipplen på ena sidan gick av innan när jens och han polare skulle försöka få bort dem försiktigt:(
Trist men vad ska man gö? Har gett bilen flera chanser nu.
Kommer sälja bilen för det den har kostat mig tror jag. Så om det finns nån golf fantast i närheten som vill köpa den bara.

Märkte igår att det kröp en del kryp i fröfodret till fåglarna. Jippi, är bara att kasta allt nu. Är ju BARA några kilo....NOT!

Var och kollade på en Skoda Felicia igår.
Väldigt fin ändå och fräch, men blev inget köp pågrund av att det inte fanns några vinterdäck till den, skulle snart in på service igen och besiktigas. Så den bilen fick de behålla!


Näst kommande bil står nog mellan VW Polo, Skoda felicia eller en Toyota Corolla. Får se vem av dem det blir senare. Kikar hela tiden, men vill med vara lite kräsen av mig. Är ju 50 50 att det är en bra eller dålig bil å:/

Ungen växer så det knakar i alla fall:P
En pigg liten vän:)

Blir galen!

Samma gång som förr förra gången så glömde vi sätta igång den där förbaskade fläkten i torkrummet. Åhhh, man vill liksom för det första inte ta och tvätta på en söndag men bidde tvungen te och göra det ändå å så blir det så här blir galen. Grrr....
Putte och lollo har sprungit runt som galningar i buren. Så båda har varit ute en vända och rasta sig lite^^ Putte satt på min hard rock tröja innan i morse. Var kul att han satt där tills han skulle flyga iväg:/ Det är så att när fåglar häckar så håller dig sig en aningen längre än vad de brukar, så när putte flög iväg så strax innan det så la han världens kladd på tröjan som ran ner till fickan:S Blääää... Världens hög låg där:S
Måste vara något mysko med denna tröja faktiskt för denna tröja hade jag på mig en gång när jag och jens började träffas. Var på biblioteket i stan och skulle gå på toa och hade min mobil i magfickan. Sen när man skulle spola så hörde man ett plums. Mobilen rakt ner i toan! FAN tänkte jag då:$
Och nu fick jag bajs i fickan:S

Ryggont ännu! Trist... Har sträckt mig lite här och där faktiskt och träningsvärk:(
Bowlingen igår måste ha gjort allt detta. Har sträckt högralåret och ont i vaden på samma ben. Skit ont i muskeln i vänstra armen, där vid armvecket och neråt och ont i axlarna. Känner mig helt mörbultad.
Sen i morse vaknade jag av att jag hade så himla ont i magen så gick på toa, men det kom bara fisar, hade liksom räknat med annat:$
Så jag gick och la mig igen och allt verkar bra, men efter frukosten så krampar magen till sig och springer in på toan. Löööst! Intressant va:P
Det är ju detta som kalls blogg^^
Var nog gårdagens kaffe som spökade till min mage:P Var ett tag sen man tog en kopp. 
Så har ni hård mage koka då lite kaffe så sätter det minsann fart:P

Ryggonten ja!
Tja det lär nog vara sträckning mamma:/ från bowlingen då! 
Inte roligt alls:`( Men känns fakiskt inte som att det är sträckning, för ibland när jag har lyft något så brukar jag få samma känsla men jag har faktiskt inte lyft något som är tungt.
Aja. Ska snart springa ner och plocka upp den sura tvätten:/
Hoppas det som vi stoppade i torktummlaren är någorlunda tort!

Ha det och sov så gott!
 

Föruton fågellandet!

Förutom fågellandet som jag skapade påriktigt idag så har jag för det mesta tagit det lugnt.
Var till Gränslösa i Båstad idag och köpte lite behövliga saker. Var till Hovshallar med och tittade ut över havet.
Hela havet stormade!
Har gjort rent häckparets bur men är inte färdig än. Ska bara torka till sig lite!
Har sjukt ont i ryggen idag, men fattar inte vad det beror på:(
Ska ner och tvätta nu och sen koka ris tänkte jag.

Ha det mina änglar!

Fågellandet

Har suttit i soffan i förmiddags och gjort en riktig hemsida till det vi gör här hemma med fåglarna.
fagellandet.weebly.com heter sidan!
Kopiera och kika in vet jag!

Ett ägg piper nu:D

Jihoo äntligen piper det i ett av äggen:P
Har tagit bort 2 ägg för de var inte alls befruktade.
Är glad av att det ändå är ett ägg som blev något. Kanske är nått i det sista ägget med, för vi ser inget alls i det bara för att det är så mörkt där, men kan vara en död unge med:(
Får se!
Ägget som piper kläcks antingen ikväll eller i morgon:)
Spännande:P
Detta fågelpar sköter ruvningen väldigt bra, jämför med det par som häckade innan.

Ska bli störm idag:S Skit kul! Just nu är det väl lugnt men senare så kommer det riktiga vindar...

Det blir nog alles för idag! För är nog upptagen med annat hela eftermiddagen och kvällen...


Tuff vecka!

Har haft en tuff vecka denna vecka, men det har lugnat ner sig väldigt och vad det tuffa är tänker inte jag nämna. De som vet, vet då varför!

Kanske kommer att rida med jens mamma och med jens i helgen men det är inget bestämt så.
Ska däremot bowla och äta mat med Johan och therese imorgon.
Så får se vem som vinner bowlingen:P

Ska ut och cykla lite men vet inte vart vi ska cykla idag.
Simmade igår förresten!
Aja måste kila blev en liten blogg idag!!!!

RSS 2.0