Resan i Dalarna!

Kom till borlänge vid 22 tiden på fredagen. Åt en macka eller två när vi kom hem precis innan vi alla gick och lade oss.
Lördagen började vi med en fisketur och fick både löja, mört och abborre. 22 fiskar totalt som vi gav till gårdens 9 katter och 3 kattungar. Det blev ett stort kalas för dem. Rikitgt frossa i sig fisk som kisse katter älskar!
Tog det bara lugnt denna dag och tog den som den kom....
Hjälpte morfar med att hämta färskt gräs med traktorn på eftermiddagen. Plockade kantareller med på detta ställe stora med:P
Riktigt gula och fina :)
Körde hem igen sen med trakorn och kör ner i kohagen och morfar kastade av gräset. Är faktiskt skit kul att köra traktor :P
Fiskade även på kvällningen och fick 13 fiskar denna gången! Sissi mjauade vid standen under hela stunden som jag och morfar var ute. När vi skulle tillbaka till standen så sitter det där 3 katter som väntar på att få sig en firre. Sissi mjauar för fullt och rätt som det var så kliver hon i vattnet. Sen helt chockerande så kommer hon simmandes till båten :O Vi som tror att katter inte tycker om vatten! Anagligen så var hon så ivrig att få sin fisk så att hon simmade till oss i stället!
Detta är sissi!Tog det lugnt på söndagen och tog en timmes sovmorgon till 9.
I och med att det var fint väder denna dag så passade vi med på att åka till moster samma dag. Fick se hennes nymålade hus och alla växter som hon har köpt och planterat i trädgården. Det har blivit enormt fint är och är lycklig för deras skull efter att ha rivit deras gamla stuga och byggt nytt och köpt till en gammal lada som stod alldeles intill. Man skulle ha haft för och efterbilder på vad de har lyckats åstadkomma! Från en risig och buskig baksida till en fin och lyxig gräsmatta!
Det gick inte så bra att fika hos dem, var väldigt mycket getingar runt omkring tyckte jag, men däremot var det ingenting när vi hjälptes åt för att plocka svartavinbär från mosters buskar.

Måndagen så var det tänkt att vi skulle ha åkt in till Falun jag och morfar för att mormor jobbade denna dagen. Skulle ha gjort ett ärende där om bedrägeri, men det behövdes inte göras efter ett sista telegonsamtal till det företag som har försökt lurat mena morföräldar. Så det blev en sväng till Gopa och plocka svamp och blåbär.
Svamp hittade vi men inte mycket och blåbären var nästan allt av plockat så det blev ingen blåbärspaj som vi hade tänkt att göra för att överraska mormor. Åkte hem igen och bytte om och satte oss på motorcykeln. Åkte runt 8mil. Åkte till Rättvik och hem igen. Ganska härligt faktiskt, men träsmak fick jag:/ Är inte van att sitta på en motorcykel. Väl hemma igen och några minuter senare så kommer moster! Hon skulle sova över under natten :)
Sen efter en halvtimme så kom mormor hem. Fikade lite och sen var jag och moster nere och letade efter mask i komposten. Hittade maskar efter ett tag, men blev det någon fiskelycka? Nej..... 1 sycke mört blev det! Sissi var nere och jamade för fullt och gick längs stranden och rätt som det var så kom hon simmandes :) Lilla gumman, gud så söt hon är när hon gör så där. Hon fick den enda fisk vi fick på 1,5 timme ^^
Moster och jag fick då prata om allt möjlig under fisketuren. Kul att umgås med henne! Man träffar ju henne inte lika mycket som man gör med mormor och morfar! Under fisketuren fick vi med sällskap av en and som inte ville låta oss vara i fred, så kanske var därför som vi fick så få fiskar på kroken! Efter ett tag så kom en hel andfamilj och störde så vi bestämde oss för att ro tillbaka igen. Sissi blev då mätt och nöjd över mörten i alla fall, huvudsaken det!Tisdagen när det var ett skyväder ute så var vi i princip hela tiden inne under dagen. Tråkigt för mormor som tog ledigt både då och på onsdagen. Spelande chinaschack och fina med knuff i alla fall.
Efter ett kort uppehåll så hjälpe jag morfar med att hämta gräs igen. Blött och kallt var det, men kossorna blev då glada att få grönt färskt gräs!

Onsdagen så fiskade jag och morfar igen och fick 12 fiskar. Sissi simmade efter stund ut till båten. Knaskatt! Hjälpte morfar med gräset igen och bakade släpvagnen alldeles perfekt :P Glad och nöjd av det resultat jag gjorde.
Denna dag blev tyvärr kortvarig för tåget gick precis vid 4.
Umgicks sista tiden inne och pratade med mormor innan vi alla 3 åkte till Borlänge.

Notera att detta är inte allt jag har gjort utan mycket mer, kortfattade allt för annars kan jag skriva en hel berättelse!
Flygresan hem var inte rolig. Var som att man åke i en berg och dalbana. Skakade och guppade en hel del av den blåst som var i södra sverige. Landningen var inte direkt mjuk heller för den delen! Planet slog hårt ner i marken och svajade. Blev faktiskt rädd fast vi var på markplan redan. Obehagligt i alla fall!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0