Dalarnaresan!!

Då har man kommit hem från resan upp och ner från dalarna.

Jaha, då får jag tala om vad som har hänt och skett där uppetill.
På onsdagen så åkte vi till Västerås för att hälsa på farmor och få en husesyn på hennes nya lägenhet som hon har flyttat in i. Såg likadan ut i propotioneligt sett fast lägenheten var omvänd (rummena hade liksom bytt håll, eller vad man ska säga).
Fin lägenhet i alla fall:) Efter att vi hade gått husesyn så satt vi och pratade lite, sen kom låtsas pappas syster med barn på besök också. Fikade tillsammans och kanske en timme så kom barnens pappa med.
Stannade i Västerås i några timmar och sen bar det iväg till Falun, till moster med lilla lusse:)

På torsdagen så vaknade vi några kvartar (:P) före 9, åt frukost, duscahde och gjorde oss i ordning för att åka in till Faluns centrum. Vi gick där och köpte det som vi behövde/ville ha och kollade ytterligare i butiker i fall om det fanns nått mer man ville köpa. Åt mat på Amerikan take away med pizzor med tjockdeg botten (pizzor kan inte bli godare med tjock dagbotten), natchos, grönsaksbord och en pappermugg till cola:)
Gudomligt gott:D
Efter att vi hade blivit färdiga på stan så åkte vi ut på landet hem till mormor. Han precis hämta nyckeln och låsa upp dörren innan mormor kom hem från jobbet:)
Moster klippte håret och färgade ögonfransarna svartblåa. (Ser tydligen mer svart ut om det är svartblått).
Slapp i alla fall pinas igenom den smärta som man annars brukar få när man färgar fransarna. Kommer medlet in i ögonen så svider det! Sved ingenting denna gången, fast det kom sen när man öppnade ögonena:/ Men det gick över.

På fredagen så var vi mest ute! Pysslade med katterna och kollade in den största tjurkalven som tydligen var bråkig. "Härran på täppan" eller vad man sa när man var liten och ville visa att man var störst och bäst.
Hjälpte låtsas morfar med grinden till kalvhagen när han skulle ge kalvarna en ny enselageboll (vet inte om det stavas enselage, ni vet vad jag menar i alla fall).
Var till lager 157 och till den nya sko butiken på fabriken i Sågmyra med.
På kvällen hängde jag med mormor och morfar ut i ladugården, in i kalvhagen (lite rädd för tjuren, men han gjorde inget), bortade några kossor så de blev tjusiga, tog in lillkalven, matade katterna och kelade med en och annan misse.

På lördagen så åkte mormor och mamma till insjön och tittade ut nya glasögon (mormor ville ha nya).
Vi andra stannade kvar på gården och åkte skidor, åkte spark på gården och solade en stund:P
Åkte ut på sjön två gånger med morfar, super skoj:) Helt spegelblank sjö, skulle ha varit perfekt is att åka skridskor på, men det hade man inte med sig:/ men det var kul med att åka spark på sjön även om det var grymt svårt att sparka sig iväg med gummistövlar, men några kilometrar ut kom man i alla fall:)
På kvällen följde jag med ut i ladugården igen och gjorde i princip samma sak som på fredagens kväll.

På Söndagen så har man bara åkt, kollat till stugan (inga nerfallna träd), åkt hem, packat upp, ätit havregrynsgröt och skrivit blogg. Å ska ringa J:P

Kort och gott så har dalarnaresan sett ut så här!

@~>~>~ Älskar dig sötis;) ~<~<~@

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0